Casalgrande

 

Casalgrande Padana

Casalgrande Padana Logo

 

Casalgrande Padana er en italiensk fliseproducent, der blev grundlagt i 1961 i byen Casalgrande, Italien. Vi har et tæt samarbejde med Casalgrande Padana, og vi har forhandlet deres produkter siden 1989. Derfor finder du også det største udvalg af produkter fra Casalgrande Padana i Danmark her hos os.

Casalgrande Padana er en af Italiens og verdenens største producenter indenfor fliser – over 80% af deres produktion består i dag af u-glaserede stentøjsfliser. Deres produktion, design og research foregår stadig den dag i dag 100% på Italiensk jord.
Casalgrande Padana er et innovativt firma, der altid er en af de første med de seneste tendenser og nyeste produkter, der skubber grænserne for, hvad der er muligt med keramiske fliser.

Herunder kan du se nogle af de unikke løsninger som Casalgrande Padana kan løse med deres fliser:

Bios Ceramics

Bios Ceramics Casalgrande Padana

 

Bios Ceramics en serie af miljøvenlige produkter, hvor der er fokus på at skabe serier, som hver især interagerer kemisk eller bakterielt til gavn for miljøet ved at nedsætte luftforurening eller bakteriedannelse. Dette sker uden at skulle anvende elektricitet eller energi eller forny behandlingen.

Bios Ceramics er produktet af et samarbejde mellem Casalgrande Padana Research Centre og Toto – Toto er pioner indenfor løsninger med fotokatalyse teknologi gennem deres Hydrotec brand. Serien består af to underserier, der er specialiseret indenfor områder, som vedrører behandling af Anti-bakteriel, selvrengørende eller luftforureningsnedsættende løsninger.

De to serier er:

Bios Antibacterial (Anti-bakterielle)

Bios Antibacterial Casalgrande Padana

 

Serien giver mulighed for at lave overflader på både væg og gulv, som overholder de standarder, der er for bakteriedræbende overflader. Disse kan dræbe 99,9% af de 4 mest almindelige bakterier så som: Staphylococcus aureus, Enterococcus faecalis, Eschrichia coli og Pseudomonas aeruginosa.

Fliserne fungerer via Hydrotect teknologien, der med Titanium dioxid antibakterielle egenskaber eliminerer de bakterier, som måtte sidde på overfladen og dermed sikrer et sundere indendørsmiljø uden at udløse skadelige stoffer.

 

For at et produkt kan kaldes antibakterielt, skal det som minimum kunne sikre, at 90% af de bakterier, der er, dør. Man kan ikke opnå en effekt på 100% antibakteriel overflade, derfor er grænseværdien sat internationalt til at være 90%.

Selv i fugtige områder og uden lys som er ideelle vækstforhold for bakterier, er effekten lige så god.

Bios Self-Cleaning (Selvrensende)

Bios Self Cleaning Casalgrande Padana

 

Serien er udviklet som en smart facadeløsning og med blot én behandling baseret på Hydrotect teknologien, er det muligt for produktet at være selvrensende, når produktet modtager sollys.

Processen, der aktiveres, reducerer luftforurening og nedbryder det skidt og snavs, der har sat sig fast – det vaskes af ved regnvand.

 

Via tests i laboratorier er man kommet frem til, at Bios Self-Cleaning ikke går væk over tid. Denne test er foretaget over en periode, der svarer til omkring 50 års udendørs aktivitet. Casalgrande Padanas Bios Self-cleaning er certificeret i forhold til de mest betydningsfulde internationale standarder.

 

Bios Self-Cleaning kan reducere meget af den proces, der foregår i forbindelse med at vedligeholde en facade – uden at facaden mister det smukke æstetiske udtryk fra de u-glaserede keramiske fliser.

Bios Self-Cleaning fungerer således: Når sollys rammer overfladen, former Aktivt ilt(O2-OH) sig. Dernæst omdannes skidt til mindre klæbende substanser og regnvand skyller i sidste ende det overskydende af overfladen.

Det aktive oxygen, som produceres ved Bios Self-Cleaning processen, oxiderer NOx, der omdanner det til ikke skadelige substanser.

Installerer man 1.000 m2 Bios Self-Cleaning på en facade, kan den rengøre luft svarende til det samme som en skov på størrelse med en fodboldbane eller NOx fra 70 biler om dagen.

Bios Self cleaning Casalgrande Padana

Bios Ceramics – Self cleaning

Læs mere om Bios serierne i brochuren her og kontakt gerne vores arkitektkonsulent Jesper Winther Jensen for mere info.

Du kan også besøge Casalgrande Padanas side og se deres udvalg samt læse mere om fabrikken.

 

© Fliser.dkCasalgrande Padana